SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De brandweer voor snackbar Kwalitaria.

Kwalitaria Brummen net na sluiting getroffen door brand: ‘Alle spullen stonden er nog'

BRUMMEN - De voormalige Kwalitaria in Brummen is getroffen door de grote brand vrijdagnacht. Deze ontstond bij hun buren, bakkerij De Winkel. 

Onlangs heeft de snackbar besloten haar deuren te sluiten. Maar toch komt de brand als een enorme klap, legt Ron van ’t Hul uit. “Weliswaar zijn we gesloten maar al onze inboedel staat er nog gewoon”, vertelt hij. Hij werd vrijdagnacht “gewekt met een telefoontje die je nooit hoopt te krijgen.”

Advertentie

Klap voor middenstand

Een groot deel van de spullen zal door vuur, rook en water onbruikbaar zijn. Maar dat is volgens Van ’t Hul niet het grootste probleem. “En is er nu natuurlijk een vervelende situatie ontstaan. Maar gelukkig zijn er geen gewonden of nog erger gevallen.” Het is een klap voor de lokale middenstand: “Wij vinden het dan ook verschrikkelijk wat onze buren van de Winkel en Blokker is overkomen. Echt diep triest wat hier gebeurd is.”

"Hier zit je dan ook echt niet op te wachten helaas"
Ron van 't Hul

Het pand was niet van de snackbar zelf. “Wij huren de winkel en weren net met de verhuurder en andere partijen in overleg voor een oplossing”, vertelt de ondernemer. “Hier zit je dan ook echt niet op te wachten helaas.” 

Hij ziet dat het een klap is voor het dorp: “Het heeft zoveel impact gehad. Ik was zelf ook de hele nacht op de been tot laat in de ochtend.” 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.