SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Rijk komt met flinke bijdrage voor Warnsveldse bibliotheek

WARNSVELD - De bibliotheek in Warnsveld heeft meer zekerheid voor de toekomst. Tijdenlang was het voortbestaan van de lokale voorziening in gevaar vanwege bezuinigingen bij de gemeente. Het Rijk schiet nu te hulp met een flink geldbedrag.

In totaal worden twaalf gemeenten in Nederland gesteund in het voorzien van een bibliotheek. Zutphen is daar één van. In drie jaar tijd ontvangt de gemeente 225.000 euro, speciaal voor de bibliotheek. Directeur-bestuurder Gerard Huis In 't Veld is blij: "Ik ben uitermate blij dat het ons is gelukt deze middelen voor Warnsveld binnen te halen. In de Bibliotheek in ’t Warnshuus kunnen we hierdoor de komende jaren meer activiteiten bieden rond taal en digitale vaardigheden en dat is heel fijn nieuws voor al onze bezoekers en leden."

Advertentie

Investering

De investering vanuit de overheid komt uit een motie uit 2017. Minister Van Engelshoven benadrukt het belang van de bieb: "Bibliotheken zijn van groot belang voor ons allemaal. Het zijn plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar verbinding tot stand komt. Maar het is ook een plek waar kinderen de mogelijkheid hebben om te kunnen lezen in boeken en te leren over onze cultuur, met als doel om zich optimaal te kunnen ontwikkelen."

Het voortbestaan van de bibliotheekvoorziening in het dorp was lange tijd in gevaar. Een tekort in de begroting en mogelijke bezuinigingen vanuit de gemeente dreigden. Uiteindelijk is de bezuiniging op de bibliotheek geschrapt. Ondanks dat zat de bieb in een financieel benauwde positie.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.