SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Jumbo en ALDI roepen soorten vleeswaren terug

  •  Breng ze terug
  •   04 oktober 2019 - 07:07
  •  

REGIO - Jumbo heeft een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor diverse gesneden voorverpakte vleeswaren. Jumbo is door een van zijn leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat de productielocatie van gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. De supermarkten halenper direct een deel van de vleeswaren uit de schappen. Om dezelfde reden heeft Aldi vier producten teruggeroepen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn er in de afgelopent wee jaar al drie mensen overleden en heeft een vrouw een miskraam gekregen.

De supermarkten vragen klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. Vleeswaren die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren. Daarnaast zijn de producten ook uit de supermarktschappen weggehaald, dat kan zorgen voor lege schappen.

Advertentie

Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.