SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen schroeft peuteropvang omlaag om te bezuinigen

  •  Een uurtje minder opvang
  •   02 oktober 2019 - 09:15
  •  

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen verlaagt het aantal uur dat peuters waarvan de ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. De bezuiningsmaatregel gaat per 1 januari 2020 in.

Nu heeft een peuter nog recht op 7 uur opvang in de week. In het nieuwe jaar nog maar 6. Met de maatregel bespaart de gemeente jaarlijks 28.000 euro. Andere opties, zoals het beperken van opvangplekken of het instellen van een leeftijdsgrens, heeft de gemeente laten varen.

Advertentie

Positief effect

Volgens de gemeente is uit diverse onderzoeken gebleden dat voorschoolse voorzieningen een positief effect hebben op de ontwikkeling van kinderen. "Uit diverse onderzoeken blijkt dat de effectiviteit van de voorschool groter is als er méér uren per week deelgenomen wordt."

Helemaal schrappen van de regeling is niet mogelijk. De gemeente is namelijk verplicht om in een aanbod te voorzien. "Gemeenten zijn vrij om een keuze te maken in het aantal uren. De gemeente Zutphen heeft in 2017 gekozen voor 7 uur." licht de gemeente toe. Als bezuiniging wordt het aantal uur nu teruggebracht.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.