Brummenaren hebben vertrouwen in de politiek verloren

Brummenaren hebben vertrouwen in de politiek verloren

Veel Brummenaren hebben geen vertrouwen meer in de lokale politiek. Dit komt door de hele soap die zich achter de deuren van het gemeentehuis afspeelt. Vlak voor het weekend kwam naar buiten dat er weer opnieuw geformeerd gaat worden. 

Sinds het vertrek van wethouder Margriet Wartena moest er een nieuwe coalitie gevormd worden. De informateurs, aangesteld door de VVD, kwamen met een plan. Maar CDA & PvdA hebben hun vertrouwen opgezegd in deze partij. “Waar gaat dit heen”, zegt Hans die in het centrum van Brummen woont. “Ben ik hiervoor naar de stembus gegaan?”

Advertentie

Lokaal Belang

Wartena is opgestapt na kritiek. “Als je daar niet tegen kan moet je de politiek niet ingaan. Dan moet je überhaupt proberen buiten de maatschappij te blijven. Dit was zo’n slechte zet van haar”, meent Miranda. Vooral mensen die op Lokaal Belang gestemd hebben zijn boos. “Er is niks meer van die partij over. Boeven zijn het! Ik krijg het idee dat ze een dubbele agenda hebben”, zegt een voormalig volger van de partij. 

Formatie

Het formeren gaat opnieuw beginnen, zonder de VVD. Of daar wat goeds uit gaat komen? “Vast niet. Die soap blijft nog wel even doorgaan”, aldus Wilco. "Het schiet echt niet op zo." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.