SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Bakker van Zuijlen bekroond tot Beste Speculaasjesbakker van Gelderland

  •  Recept blijft geheim
  •   30 september 2019 - 06:05
  •  

WARNSVELD - De dagen worden korter, en daar past een goed stuk speculaas zeker bij. Volgens de jury van het Beste Gelderse Speculaasje moet je daarvoor bij Bakker van Zuijlen in Warnsveld zijn. 

Zij hebben de titel dit jaar namelijk binnengespeeld. De prijs is voor beide vestigingen, in Warnsveld en Zutphen. Zowel een consumentenpanel als een vakjury beoordeelden de speculaas, ieder volgens hun eigen specifieke beoordelingscriteria. De vakjury keurde de producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien. 

Advertentie

Hoge kwaliteit in Gelderland

Juryvoorzitter Frank van Sprang: “Opmerkelijk is dat er dit jaar veel meer speculaasproducten beloond werden met een hoger cijfer dan een 7. Daaruit concluderen we dat de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker verbeterd is. Van Zuijlen is een perfect voorbeeld van een bakker op topniveau.” Bakker Alfons van Zuijlen is blij met de prijs: “Ik ben super blij voor het hele team dat we deze prijs gewonnen hebben. Deze waardering is een bevestiging dat we goed bezig zijn in de bakkerij!” 

Het geheim

En de speculaasjes thuis namaken? Dat gaat lastig worden:”Het geheim? Dat mogen de mensen zelf proeven, een smakelijke uitdaging,” zegt de bakker met een grote glimlach.

De Warnsveldse bakker won niet in de categorie Amandelspeculaasjes. Die prijs ging naar Bakkerij Driekant in Zutphen.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.