SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

GroenLinks Brummen wil OZB omhoog gooien

BRUMMEN - GroenLinks zal, als het aan de informateurs ligt, nieuw toetreden in het Brummense college. Ze hebben echter wel wat eisen, waaronder de OZB omhoog gooien. 

“We zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen in het college. Maar dit mits wij ook werkelijk kans zien om resultaten te bereiken die voor ons belangrijk zijn”, legt de partij uit in een brief aan hun leden. De partij wil dat duurzaamheid vanuit een andere visie opgepakt gaat worden. “Veel breder dan alleen energie, ook onder meer op gebied van biodiversiteit en leefomgeving.”

Advertentie

Onroerendezaakbelasting

Ook wil de partij een verhoging van de OZB (Onroerendezaakbelasting) “als noodzakelijk kwaad om de financiële problemen aan te pakken.” De partij vervolgt: “Wel willen we dat een nieuw college meer concrete resultaten gaat boeken dan in de afgelopen anderhalf jaar.”

In gesprek

Het is natuurlijk nog niet zeker dat het college ook echt zo gaat zijn, zoals de informateurs willen. GroenLinks: “Het advies geeft weinig handvatten voor hoe het proces vanaf nu zou moeten worden aangepakt, dus we zijn benieuwd hoe het nu verder gaat. Zodra wij worden uitgenodigd om verder te praten dan zullen we dat doen.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.