Gestrande limousine staat in Zutphense straat, tot ergernis van buurbewoners

  •  Limo met pech
  •   11 september 2019 - 07:30
  • Laatste update: 12 september 2019 - 11:30
  •  

ZUTPHEN - Een limousine is een voertuig voor mensen die naar een goed (glamorous) feestje gaan, zakenmensen, popsterren of mensen die graag laten zien dat ze geld hebben. Echter verliest het voertuig volledig haar aanzien wanneer het kapot wordt achtergelaten langs de weg. 

Al even staat een witte limousine aan de Verdistraat in Zutphen. De eigenaar is in geen velden en wegen te bekennen. Schijnbaar was het bellen van een sleepwagen geen optie. De as van het voorwiel is gebroken, waardoor het voertuig niet verder kan. De lange auto staat half op straat, “en dat is gevaarlijk”, vertelt een buurtbewoner. “Ik snap dat inparkeren er niet inzat. Maar even een rolletje afzetlint halen was een goede optie geweest.” 

Staat er al even

Volgens een buurtbewoner staat het voertuig er al sinds maandagochtend. “Ik snap dat een normale sleepwagen het ding niet meekrijgt. Maar je moet dat toch binnen een dat kunnen oplossen. Wat nou als dit midden op een drukke weg was gebeurd.” Sommige buurtbewoners beweren zelfs dat de auto er het hele weekend ook al gestaan heeft. 

Deels op de weg

In principe mag de auto er staan. Maar omdat het met de achterkant deels op de weg staat kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Enkele buurtbewoners hebben Toezicht & Handhaving van de gemeente Zutphen al geïnformeerd, vertellen ze. De limousine is van het bedrijf Party Limo Verhuur Zutphen. Zelf hebben ze nog niet gereageerd op vragen wat er aan de hand is.

UPDATE DONDERDAG 12 SEPTEMBER

De eigenaar van de limousine, Matthijs van den Akker, heeft gereageerd: 
“Er is contact geweest met de politie, en als de limo recht staat dan mag hij daar gewoon blijven staan. Hij is inmiddels recht gezet. We wachten nu op onderdelen, maar omdat deze auto bijzonder is zijn niet alle onderdelen op voorraad. We verwachten de onderdelen dit weekend te ontvangen. En gaan hem dan snel maken. Dat kan gewoon ter plaatse. Er zijn ook positieve berichten uit de buurt dat ze het wel leuk vinden zoiets voor de deur.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.