SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen heeft nog kans om mee te doen aan de wietproef

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Er is een kans aanwezig dat Zutphen mee mag doen met de wietproef. Donderdag adviseert het kabinet welke gemeenten mee mogen doen met het experiment. 

Zutphen gaf in juni aan dat ze wel oren hebben naar de proef! Met een krappe meerderheid van de stemmen werd deze motie toen aangenomen. Burgemeester Annemieke Vermeulen gaf toen al aan niet perse voorstander te zijn: "Een voorwaarde voor het meedoen is dat alle coffeeshophouders in de gemeente mee willen werken. Ik heb met hen gesproken en ze willen het niet. Ze mogen dan alleen nog maar staatswiet verkopen, wat een inperking is van hun handel."

Politici na het aannemen van de motie. Lees verder onder de video...

De wietproef gaat gehouden worden in tien gemeenten in Nederland. Deze moet in 2021 beginnen. In het regeerakkoord staat dat er experimenten worden gedaan met het telen van wiet door de staat en levering aan coffeeshops in zes tot tien gemeenten. De proef met het telen van staatswiet is in het regeerakkoord gekomen op verzoek van D66. Doel van het experiment is om te onderzoeken of en hoe op kwaliteit gecontroleerde wiet aan coffeeshops kan worden geleverd.

Eerder gingen we al in gesprek met politici over de proef...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.