SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

'Gemeente Lochem gaat inval doen op vakantiepark'

LOCHEM - De gemeente Lochem is voornemens om een inval te doen op vakantiepark Ruighenrode in Lochem. Dat vertellen verschillende bronnen aan deze nieuwswebsite. Het zou vooral gaan om mensen die er niet mogen wonen. 

Op de planning zou een grote opschoon-actie staan waarbij iedereen die er niet mag zijn van het park wordt verwijderd. Buitenlandse arbeiders gebruiken de huizen die er staan voor permanente bewoning, wat daar niet mag. 

Handhavingsacties

Een zegsvrouw van de gemeente: “De raad heeft besloten tot grotere inzet op handhaving. Daarbij gaat het onder andere om meer toezicht op problematiek op vakantieparken. Zoals illegale bewoning en controle op bouwwerken.” Of er echt een inval op de planning staat willen ze niet zeggen: “Handhavingsacties kondigen we niet van tevoren publiekelijk aan”, luidt de uitleg. 

Overlast

Ook zouden de buitenlandse arbeiders voor veel overlast zorgen. Een rondje lopen op het vakantiepark, in de late uurtjes, laat inderdaad zien dat ze geen rekening houden met de buren. Verder zouden ze veel open vuren ontsteken en mensen lastigvallen. 

Tips over de inval? Meldt het via [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.