Elis Ligtlee heeft haar eigen plein in Eerbeek

  •  Een mooi eerbetoon
  •   14 augustus 2019 - 08:54
  •  

EERBEEK - Olympisch kampioen Keirin Elis Ligtlee haar eigen plein in Eerbeek gekregen. Ze onthulde het bord van het Elis Ligtleeplein, nabij de Stationsstraat in Eerbeek. Dat deed ze samen met loco-burgemeester Peter-Paul Steinweg. 

Op 13 augustus 2016 wist Elis een gouden medaille in de wacht te slepen tijdens de Olympische Spelen op het onderdeel Keirin in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Tijdens de feestelijke huldiging die kort daarna plaatsvond in Eerbeek deed burgemeester Van Hedel de toezegging dat er een plein naar Elis vernoemd zou worden. Die belofte werd vandaag ingelost, precies 3 jaar na het behalen van haar gouden plak. 

"Het is een geweldige prestatie van Elis"
Wethouder Peter Paul Steinweg

"Op deze manier blijft Elis Ligtlee voor lange tijd aan Eerbeek verbonden," aldus Peter Paul Steinweg. "Het is een geweldige prestatie van Elis. Wij zijn allemaal enorm trots op deze Olympisch kampioen in onze gemeente."

Gestopt

Elis Ligtlee is eind december 2018 gestopt met topsport. De wereldbekerwedstrijd in Berlijn, eind november, was haar laatste optreden op het hoogste niveau. “Ik heb bijna twintig jaar op de fiets gezeten. Het was tijd voor iets nieuws”, aldus Elis. Via haar bedrijf Elis Ligtlee Sports & Lifestyle zet zij zich nu in om anderen te enthousiasmeren, inspireren en te helpen om hun doelen te bereiken via personal training, (groeps)clinics, presentaties, lezingen en haar webshop ‘Elis Choice’.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.