Mountainbiker raakt gewond in bos Eerbeek, ruiters schieten te hulp

  •  Traumaheli opgeroepen
  •   08 augustus 2019 - 17:55
  •  

EERBEEK - In Eerbeek is woensdagavond een mountainbiker gewond geraakt. Dit gebeurde na een val in het bos vlakbij het dorp. 

De mountainbiker lag op een plek waar de ambulance niet kon komen. Daarom moest de brandweer het slachtoffer uit het bos halen. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Het slachtoffer is uiteindelijk onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Ruiters

Ruiters Lisa du Buisson en Lindy Pasman vonden de mountainbiker in het bos. "We waren pas tien minuten aan het rijden, toen we een man tegen een boom zagen zitten", vertelt Du Buisson aan Omroep Gelderland. "De man was met zijn trapper achter een stronk blijven hangen en kreeg zijn stuur in zijn buik, hij kreeg geen lucht. Zijn vriend had de ambulance al gebeld."

"Het leek wel een film"
Lisa Du Buisson

Ook hielpen de twee de hulpdiensten om de plek des onheils te vinden. "We zijn direct in volle vaart het bos uit gegaloppeerd om de ambulance te zoeken." Uiteindelijk vonden ze de ambulance. Du Buisson opnieuw tegenover de omroep: "Ik reed in volle galop met een ambulance achter me aan door het bos. Het leek wel een film."

Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.