Inbrekers laten spoor van vernieling achter bij Zutphense kinderboerderij

ZUTPHEN - Kinderboerderij De Schouw in Zutphen heeft afgelopen weekend ongewenst bezoek gehad. Eén of meerdere inbrekers hebben toegeslagen bij de boerderij. Er is vrijwel niets gestolen, maar wel is er veel schade aangericht. 

"Op verschillende plekken is er schade ontstaan door een ruit die is ingeslagen, kasten die open zijn gebroken, sloten die zijn opengebroken en een garage deur die is ontzet", vertelt de beheerder van De Schouw. Toch spreekt ze van geluk. "Gelukkig alleen materiële schade en niets met de dieren."

Triest

Waar de inbrekers naar opzoek waren is onduidelijk. Er valt namelijk weinig te halen. Er is ook slechts één ding gestolen. "Niets ontvreemd, op een attentie voor een vrijwilliger na." Wat de inbrekers daarmee moeten is onduidelijk.

Het is niet de eerste keer dat het is gebeurd op de kinderboerderij. "In de afgelopen jaren is er al verschillende keren ingebroken, met in al die jaren behoorlijke kosten om de schade weer te herstellen. Dan spreek je toch al gauw over een paar honderd euro."

Impact

Een paar honderd euro klinkt weinig, maar is veel voor de stichting. De kinderboerderij zit al tijden in een lastige financiële positie. Onder meer door het gebrek aan subsidie vanuit de gemeente en verdere structurele financiering."We hebben het als kinderboerderij op dit moment al moeilijk genoeg en dan gebeurt ons dit."

Op Facebook richt De Schouw zich op de inbrekers. "Hoop dat diegene(n) die dit op hun geweten hebben stilstaan bij wat voor impact dit heeft voor ons allen..."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.