Politie houdt grote zoekactie in Zutphense wijk

ZUTPHEN - De politie heeft na een wilde achtervolging een woninginbreker in Zutphen aangehouden. De politie was met een grote actie opzoek naar in totaal drie verdachten. De achtervolging begon aan het einde van de middag. Omstreeks half acht werd één van de verdachten aangehouden.

Lees verder onder de video...

Vlak voor zeven uur werd een Burgernet-bericht verspreid met het signalement van de drie mannen. Opvallend was de kleding: éénvan hen zou rondlopen in een badjas, de ander met een ontbloot bovenlijf en de laatste in zwarte kleding, waaronder een korte broek. Het zou gaan om getinte personen. Twee van de drie verdachten worden nog gezocht. Ook zoekt de politie nog naar een grijze Toyota Yaris met het kenteken XP107G.

Lees verder onder de foto...

Kleding gedumpt

Een buurtbewoner vond in de afvalcontainer van zijn buurman kleding. Mogelijk is deze kleding door de verdachten gedumpt. De politiehonden zijn op basis van de geur van de kleding gaan zoeken. Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk.

De politie is een zoektocht gestart in de omgeving van de Rietbergstraat. De eerste verdachte werd aangehouden op de Clara Schumannstraat. Meerdere agenten en zelfs buurtbewoners waren bezig met zoeken.

De auto wordt nog gezocht en staat mogelijk elders in Zutphen geparkeerd. Weet je waar? Bel dan direct de politie.

Meer info volgt...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.