Kermisexploitant Ida Oostenenk-Maas.

Kermisexploitanten springen gat in de lucht na raadsbesluit

ZUTPHEN - Kermisexploitanten zijn hartstikke blij omdat de kermis op de markten in Zutphen mag blijven. Dit besloot de gemeenteraad maandagavond, en ook de exploitanten komen nu met een reactie. 

Na een lange weg bewandelt de hebben is het antwoord er eindelijk. De jaarlijkse kermis hoeft niet te verhuizen. “En daar zijn we enorm blij mee”, legt Ida Oostenenk-Maas uit namens alle kermisexploitanten. Ze zijn vooral blij “omdat wij ons eerst niet gehoord voelde en het een oneerlijk proces vonden dat het oudste volksvermaak met zo'n groot gemak aan de kant gezet werd. Gelukkig was daar de kracht van ons publiek, wij samen als kermisexploitanten en niet te vergeten onze grote steun de SP, en de politieke partijen die zich er later bij aansloten.”

Landelijk probleem

Oostenenk-Maas heeft het gevoel dat er toch nog naar ze geluisterd werd, wat eerst niet het geval leek te zijn. De kermis heeft het landelijk gezien zwaar. “Wat hier in Zutphen gebeurd is kunnen wij aan de rest van Nederland laten zien”, beklemtoont ze. “Blijf van de kermis af. Iedere kermisexploitant in Nederland heeft dit gevolgd en heeft weer hoop gekregen. Het gevoel van samen staan we sterk leeft meer als ooit tevoren.”

"Alle ideeën zij welkom wij willen de inwoners betrokken hebben"
Ida Oostenenk-Maas

De kermisexploitanten willen nog even benadrukken dat een andere plek echt geen optie geweest was. “Kermis hoort in het hart van het centrum. Dat is en blijft belangrijk. Daarvoor hebben we gestreden.”

Blijft de kermis dan zoals het altijd was? Nee, denken ze. “Wij hopen dat we in de toekomst met iedereen om tafel kunnen voor een nog gezelliger kermis. Alle ideeën zij welkom wij willen de inwoners betrokken hebben.”

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.