SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gemeente Brummen komt afspraken rondom jongerenontmoetingsplek niet na

BRUMMEN - De jongerenontmoetingsplek in Brummen is weer eens in het nieuws! Buurtbewoners zijn redelijk tevreden over hoe de jongeren zich daar gedragen. Echter vinden ze het wel vervelend dat de gemeente hun afspraken niet nakomt. 

Tijdens verschillende avonden die georganiseerd werden rondom het plaatsen van de ontmoetingsplek werd aangegeven dat de bewoners betrokken zouden worden. Ook zouden ze kaartjes krijgen met nummers, waarop staat wie ze kunnen bereiken bij overlast. Dit is nog niet gebeurt, weten bewoners te vertellen. 

"Dit was even iets vertraagd omdat er nog een telefoonnummer is gewijzigd"
Woordvoerder

De gemeente zegt dat de opdracht wel uitgezet is om de kaartjes te bezorgen. Een woordvoerder: “Wat betreft de kaartjes is onze informatie dat deze wel zijn bezorgd door de jongeren, onder leiding van de jongerenwerker, in de buurt.” Hij vervolgt: “Dit was even iets vertraagd omdat er nog een telefoonnummer is gewijzigd.” Echter heeft niemand ze nog gezien. De zegsman vertelt dat het uitgezocht gaat worden, en de kaartjes alsnog rondgebracht zullen worden. Na deze vragen zijn de kaartjes een paar dagen geleden alsnog bezorgd. 

Klachten

Niet alle inwoners zaten te wachten op een jongerenontmoetingsplek in het park, Park ’t Goor. Er werd zelfs een petitie opgezet. Laat de gemeente de Brummenaren nu links liggen? Nee, legt de woordvoerder uit. “Duidelijk is dat gemeente en partners (school, swb, wijkraad, politie, jongeren etc) het wel degelijk een belangrijke plek vinden waar enerzijds jongeren zich kunnen vermaken maar anderzijds ook een situatie is waar dit niet tot overlast voor de buurt gaat leiden. Het wordt dus zeker wel serieus genomen! Vandaar ook de goede afspraken en ook de vinger aan de pols. Tot dusver zijn er geen klachten bij de gemeente bekend.”

En voor wie toch klachten heeft: “dan adviseren we mensen om dat kenbaar te maken. Of via de telefoonnummers op het kaartje of anders via onze fixi-app.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.