Kermisexploitanten: 'college gaat aan de wil van de inwoners voorbij'
Kermisexploitant Ida Oostenenk-Maas.

Kermisexploitanten: 'college gaat aan de wil van de inwoners voorbij'

Het is nog niet over met de discussie over de locatie van de Zutphense kermis. Het college houdt al een tijdje voet bij stuk: de IJsselkade is de beste locatie. Echter zijn IJsselkadebewoners, kermisbezoekers én de kermisexploitanten het daar niet mee eens. In de gesprekken die worden gevoerd met alle betrokkenen, is weinig ruimte, stellen de betrokkenen.

Lees verder onder de video...

Hoewel het college niet in de openbaarheid heeft gezegd dat de markt als locatie geen bespreekbare optie meer is, hebben ze dat wel in de gesprekken met betrokkenen aangegeven. "Wij hebben zelfs aan tafel te horen gekregen dat de markt geen optie meer is", vertelt kermisexploitant Ida Oostenenk-Maas. "De motie van de gemeenteraad schreef echter anders voor!" Daar stond in dat zolang er niet samen een geschikt alternatief is gevonden, de markt dé locatie blijft.

Ook bewoners van de IJsselkade zijn tegen. Zij zijn bang voor meer overlast en gevaarlijke situaties. Mede omdat de IJsselkade tijdens de kermis een week afgesloten zou zijn voor verkeer. "Dat treft niet alleen ons, maar ook andere Zutphenaren. De gevolgen van zo'n afsluiting hebben we al gezien tijdens werkzaamheden", aldus één van de bewoners.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.