Je woning verhuren? Het gebeurt steeds vaker en wordt makkelijker

REGIO - Stel je hebt een mooi huis, maar je gaat op wereldreis of je gaat lekker lang bivakkeren in het buitenland. Je kan je huis leeg laten staan, maar steeds vaker kiezen huizenbezitters voor tijdelijke verhuur. Het klinkt eng, maar dat is niet zo, zegt een verhuurmakelaar.

Bovendien zijn gemeubileerde en gestoffeerde woningen erg in trek, bijvoorbeeld bij expats. Dat gebeurt bovendien niet alleen in de Randstad, maar ook zeker in deze regio. "De huurprijzen voor gemeubileerde en gestoffeerde woningen zijn in het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. De huidige vraag naar gemeubileerde en gestoffeerde woningen is momenteel erg groot", legt verhuurmakelaar Jeroen Kronenburg van Kronenburg Living uit.

Makkelijker verkopen

Extra geld verdienen omdat je een leegstaande woning hebt is niet de enige reden. Misschien wil je je huis wel verkopen en woon je er zelf niet meer. Ook dan is het slim om een tijdelijke huurder te hebben.

"De woning maakt daardoor geen lege en verlaten indruk"
verhuurmakelaar Jeroen Kronenburg

"Het is algemeen bekend dat een bewoonde woning in de meeste gevallen in betere indruk maakt op kopende partijen. Dit komt niet alleen omdat het huis een huiselijke sfeer heeft maar ook omdat de potentiële koper ziet dat er goed voor de woning wordt gezorgd. De woning maakt daardoor geen lege en verlaten indruk."

Regelwerk

Maar, hoe regel je het allemaal? Het verhuren is niet een kwestie van de sleutel overhandigen en maar hopen dat je elke maand de huur binnenkrijgt. Daarom is het slim een verhuurmakelaar in te huren.

Zo'n verhuurmakelaar, zoals Verhuurmakelaar Oosterbeek, regelt alles. Niet alleen zetten ze je verhuurde woning in de spotlight, ook doen ze een screening van de huurder, stellen ze het contract op en nog veel meer. Hulp inschakelen kan zelfs al vanaf vijfhonderd euro.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.