Bandenverwerker uit Almen mag niet verhuizen naar Zutphen

ZUTPHEN/ALMEN - De Almense bandenverwerker Doornberg Recycling mag niet verhuizen naar Zutphen. Het bedrijf wilde zich vestigen op het terrein van voormalige vuilstort Fort de Pol. Vanwege stikstofbeleid heeft de gemeente Zutphen een streep door de plannen gezet.

Doornberg wilde verhuizen vanwege problemen met de gemeente Lochem. Die wilde graag dat het bedrijf vertrok en zette er zelfs drie miljoen euro tegenover. Zutphen wilde het bedrijf toen binnenhalen, maar dat gaat nu niet door.

Stikstof

Het probleem zit hem in het Programma Aanpak Stikstof, ook wel PAS genoemd. Het is een programma van het Rijk om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Voornamelijk om de natuur te beschermen.

Het gevolg van een uitspraak van de Raad van State is nu dat elke bedrijvigheid op Fort de Pol wordt uitgesloten. De enige uitzondering is het zonnepark en de geplande windturbine die daar komen, omdat de stikstofuitstoot daarvan minimaal is.

De ondernemer wil nog in gesprek met de gemeente. Het is onduidelijk wat het gevolg is als de bandenverwerker niet naar Zutphen kan komen.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.