Zutphen wil extra fietsnietjes in de binnenstad

  •  Eindelijk je fiets kwijt
  •   12 juni 2019 - 09:30
  •  

ZUTPHEN - Op een mooie zomerdag is het, vooral als er ook markt is, lastig om een parkeerplaats te vinden voor je fiets in het centrum van Zutphen. De enige grote fietsenstalling is die bij het station. Maar als je vanuit de Zuidwijken of Warnsveld komt is dat wel een stukje omfietsen. Bovendien wil je als je even naar een winkel moet niet nog even een kwartier minuten moeten lopen. De Zutphense GroenLinks-fractie wil daarom meer fietsnietjes.

Dat is de naam van de meest gebruikte fietsenstalling in de openbare ruimte. In Zutphen staan er al tientallen. Het is een eenvoudige metalen constructie in de vorm van een nietje, waar twee fietsen aan gestald kunnen worden. Het doel is om minimaal 150 nieuwe fietsnietjes te plaatsen, verdeeld over de stad.

Onderzoek

GroenLinks heeft direct ook een voorstel gedaan voor de locaties waar extra stallingvoorziening moet komen. In totaal gaat het om twaalf locaties, waar de 150 extra nietjes over verdeeld worden. Belangrijkste locaties zijn de Overwelving, Groenmarkt, Kerkhof, Molengracht en de kruising Pelikaanstraat/Martinetsingel. Daar komen, volgens het plan, elk 20 nietjes bij.

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dit voorstel te steunen. Echter willen ze wel onderzoeken waar de fietsparkeerplaatsen écht nodig zijn. "In het recente verleden zijn met belanghebbenden al meerdere onderzoeken c.q. inventarisaties uitgevoerd." laat het college weten. Daarom willen ze het de resultaten combineren.

Vooralsnog gaat het plan, als de raad instemt, weinig extra geld kosten. Het benodigde geld kan uit de bestaande budgetten worden gehaald.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.