Bijna half miljoen extra nodig voor vervangen riool in twee Zutphense straten

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft 452.000 euro extra nodig voor het vervangen van het riool in de Van Essenstraat, Van Dorthstraat en omstreken. Het huidige budget is volgens het college niet toereikend.

Er waren wel kosten begroot, maar nu de werkzaamheden concreet worden voorbereid blijkt het flink tegen te vallen. "Het riool is er slechter aan toe dan verwacht. In 2018 heeft al een kleine noodreparatie plaatsgevonden als gevolg van een bezwijking." licht het college toe. "Nu vervangen voorkomt hoge onderhoudskosten in de (nabije) toekomst."

Regenwater

Niet alleen wordt het riool vervangen. Ook de hemelwateropvang, of plat gezegd regenwaterafvoer, wordt van het riool afgekoppeld. Dat moet zorgen voor minder druk op het riool. Bovendien is het niet noodzakelijk dat regenwater door de zuivering gaat. Het kan direct in de grond opgevangen worden.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord geven op de extra kosten. Volgens de gemeente valt het mee. Op basis van 40 jaar afschrijving en 2 procent rente kost het de gemeente 21.100 euro per jaar. Dat kan worden betaald door de opbrengsten van de rioolbelasting.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.