De winnaars van 2019.

Warnsveldse scholieren halen tweede plek bij prijs werkstuk

WARNSVELD - De Warnsveldse Isendoorn-scholieren Imre Lokhorst en Floriaan Troost hebben de tweede plek behaald voor de KNAW Onderwijsprijs. De twee waren genomineerd met hun profielwerkstuk waarin ze onderzoek deden naar de huizenproblematiek in de Indiase wijk Dharavi in Mombai.

De KNAW Onderwijsprijs wordt uitgereikt aan de scholieren met het beste VWO-profielwerkstuk in Nederland. In elk van de vier profielen - Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek - werden een eerste, een tweede en een derde prijs toegekend. De eerste prijs is een studiebeurs voor het eerste collegejaar t.w.v. € 2000,- de tweede is een bedrag van € 1500,- en de derde prijs bedraagt € 1000,-.

Mombai

De twee vwo-leerlingen uit Warnsveld namen hun profielwerkstuk erg serieus. Ze ontwierpen door de bewoners zelf te bouwen huizen van onder meer bamboe en plastic afval. De huizen bestaan uit losse onderdelen die de bewoners stap voor stap kunnen aanschaffen en die flexibel te combineren zijn tot passende, sterke en goed geïsoleerde huizen van drie verdiepingen met groene daken.

Troost en Lokhorst deden mee in het profiel Economie & Maatschappij. Daarin werden ze tweede. De eerste prijs ging naar een werkstuk over genderneutraal onderwijs. De twee Isendoorn-scholieren krijgen elk 1500 euro voor hun studie.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.