Roparunteams worden warm onthaald in de regio

  •  Ruim 500 km lopen
  •   10 juni 2019 - 00:38
  •  

REGIO - De teams van de Roparun zijn zondagavond warm onthaald in de regio. Tientallen lopers, renners en hun gevolg trokken door de regio. Ze zijn van Hamburg in een estafetteloop opweg naar Rotterdam. Zoals elk jaar werden ze ook nu warm onthaald door veel toeschouwers.

Lees verder onder de video...

De teams zamelen geld in voor het goede doel. Dit jaar zijn het er al ruim honderd. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Het motto luidt 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Inmiddels is er al ruim drie miljoen euro binnengehaald.

De totale route van Hamburg naar Rotterdam is 565,3 kilometer lang. Gelukkig is het een estafette, maar alsnog betekend het dat elke deelnemer zo\n 65 kilometer moet lopen. Elk team mag slechts uit acht deelnemers bestaan. Maar daarnaast is er een heel gevolg van verzorgers, chauffeus en andere vrijwilligers. Gemiddeld 25 per team.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.