REGIO - Een nieuwe week is begonnen, na een lang pinksterweekend. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Tientallen vrijwilligers maakten samen de oorlogsfilm van het Oosten

Het is tientallen jaren geleden, maar we mogen het niet vergeten: de oorlog. Toch blijven er steeds minder mensen over die de oorlog bewust mee hebben gemaakt. Die herinneringen mogen niet worden vergeten. Daarom maakten tientallen vrijwilligers samen 'De Oorlogsfilm Van Het Oosten', over de oorlogsjaren op het platteland in de Achterhoek.

Open dit artikel…

Zutphen gaat zich aanmelden voor staatswiet-experiment

De gemeente Zutphen gaat zich aanmelden voor het experiment met gelegaliseerde wietteelt. D66 stelde voor om de gemeente aan te melden, en na  vele malen van uitstel is maandagavond de knoop doorgehakt. Met een krappe meerderheid van twee stemmen werd de motie aangenomen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

We nemen een kijkje bij een bijzonder gebouwtje in de bossen bij Joppe

In de bossen in de buurt van Joppe (gemeente Lochem) staat een bijzonder gebouw. Het lijkt op een soort kappelletje, en staat op een plek waar je met de auto niet kan komen. Verslaggever Jesse Sprikkelman nam er een kijkje. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Het gat in de Zutphense begroting wordt groter en groter, extra tekort van drie miljoen

Het structurele financiële tekort van de gemeente Zutphen is in de eerste maanden van het jaar opnieuw opgelopen. De teller met rode cijfers is veranderd van 13 miljoen naar 16 miljoen euro. Dat blijkt uit een nieuwe bestuursrapportage. Het zijn nog geen definitieve rode cijfers, maar de verwachting ziet er slecht uit. Het Zutphense college moet nu nog harder de broekriem aantrekken. De buffer van de gemeente is zo goed als leeg.

Open dit artikel…

Hevige storm veroorzaakt veel schade in de regio

Een hevige storm is dinsdagavond, zoals verwacht, over de regio getrokken. Het KNMI kondigde code oranje af in een groot deel van Nederland. Eerder op de dag werd al code geel afgekondigd. Onweer en harde windstoten trokken aan het eind van de avond over de regio.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Stormschade bij daglicht goed zichtbaar: de regio ruimt op

De storm die dinsdagavond over de regio raasde heeft flink huisgehouden. Er is veel schade in de regio, die bij daglicht pas echt goed te zien is. 

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel…

Zutphens college wil kermis toch naar IJsselkade

Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen heeft aangegeven de kermis met ingang van 2020 op de IJsselkade te willen. Volgens het college zijn er genoeg goede redenen om de kermis te verplaatsen. De kermis is al tijden een discussiepunt in Zutphen. Omwonenden en ondernemers van de markt, waar de kermis al jaren wordt georganiseerd, klagen over overlast. Daarom is de gemeente gaan kijken naar alternatieve locaties, tot protest van kermisexploitanten, inwoners en politiek.

Open dit artikel…

"Explosief" gevonden bij bouwwerkzaamheden in Zutphen

Bij graafwerkzaamheden in Zutphen is donderdagochtend een stuk ijzer gevonden in de grond. In eerste instatie dacht de politie dat het om een explosief ging. 

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel…

Nieuwe uitbater gevonden voor Concordia Brummen

Wat gaat er gebeuren met Concordia in Brummen? Die vraag stelde veel Brummenaren zich af, nu de kermis nadert. Het evenement had vooral tijdens het jaarlijkse feest een belangrijke rol in het dorp. En het antwoord is er!Er is een nieuwe eigenaar gevonden voor het pand. Brummenaar Gerben Wechgelaer gaat de zaak runnen, en zorgt daarbij voor een doorstart van het bedrijf. Daarmee geeft hij het antwoord op een periode aan speculaties en onzekerheden. 

Open dit artikel…

Zutphen liep de vierdaagse met veel snoep, bloemen en blaren

In Zutphen deden ook dit jaar weer veel mensen mee met de avondvierdaagse. Ondanks de storm en de hitte besloten mensen toch om mee te doen. Ook werd er alle avonden gelopen. Er deden zeventien groepen mee aan de tocht. 

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel…

Kortsluiting veroorzaakt kleine brand in Warnsveld

Kortsluiting heeft zondag mogelijk een kleine brand veroorzaakt in Warnsveld. Dat gebeurde in een woning aan het Frederiksplein.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Roparunteams worden warm onthaald in de regio

De teams van de Roparun zijn zondagavond warm onthaald in de regio. Tientallen lopers, renners en hun gevolg trokken door de regio. Ze zijn van Hamburg in een estafetteloop opweg naar Rotterdam. Zoals elk jaar werden ze ook nu warm onthaald door veel toeschouwers.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.