Auto's reden door Zutphense wandelvierdaagse heen, buurtbewoners zijn not amused

ZUTPHEN - De Zutphense Schilderswijk, en dan vooral de Rembrandtstraat, was één van de meest gezellige straten waar de Zutphense avondvierdaagse doorheen kwam. Echter gooide een aantal mensen wel roet in het eten: een paar automobilisten. 

Een handvol automobilisten en een paar scooterrijders dachten wel even door de optocht heen te kunnen rijden. Wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. Op de kruising Rembrandtstraat Albert Cuypstraat wilde verschillende voertuigen oversteken. En er was zelfs een auto die meereed in de stoet. “Levensgevaarlijk”, roept een begeleider van een groep hard. “Kijk eens uit je doppen idoot.” 

"Volgende week gaan we met alle vrijwilligers evalueren"
Organisatie

Buurtbewoners zijn niet blij met de asociale automobilisten. “Hebben ze dan niet het geduld om te wachten? Of om gewoon om te rijden?” Ook geven ze aan het raar te vinden dat de straat niet goed afgezet is. “Zoiets is echt jammer hoor. Het is eens per jaar. Rij dan even om!” 

Evaluatie 

Namens de organisatie van de wandelvierdaagse laat Hans Wouters weten in de veronderstelling te zijn geweest dat het daar goed afgezet was. “Alles was daar degelijk afgezet en goedgekeurd door de gemeente”, wat dus toch niet zo bleek te zijn. De hekken stonden op de stoepen. Wouters: "Waarschijnlijk heeft iemand ze weggehaald en niet teruggezet. Dat was ook zo op de Emmerikseweg. Daar moesten we ze drie keer terug zetten omdat ze weggehaald waren." De organisatie is niet blij met de automobilisten: "De veiligheid van onze deelnemers staat natuurlijk voorop!" Hij vervolgt: “Volgende week gaan we met alle vrijwilligers evalueren en zullen dit ook meenemen.” Ook verzoekt hij om dit soort zaken vooral te melden bij de organisatie. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.