Stormschade bij daglicht goed zichtbaar: de regio ruimt op

Stormschade bij daglicht goed zichtbaar: de regio ruimt op

De storm die dinsdagavond over de regio raasde heeft flink huisgehouden. Er is veel schade in de regio, die bij daglicht pas echt goed te zien is. 

Lees verder onder de video… 

Dinsdagnacht kwamen er al veel meldingen binnen van stormschade. Het ging hier vooral om omgevallen bomen en andere grote problemen. Pas bij het aanbreken van de dag was ook de andere schade goed te zien zoals losgeslagen dakgoten en bomen op wegen waar over het algemeen minder mensen rijden. De brandweer denkt nog de hele dag bezig te zijn met het opruimen van de schade. 

Schade 

In de Zutphense binnenstad is het terras van restaurant Olive flink getroffen. Alles ligt hier door elkaar en de tussenschermen zijn kapot. Iets verderop, bij restaurant IJsselpaviloen, is een voorwerp door de ramen heen geslagen. Aan de Deventerweg zijn twee auto’s geraakt door een omgevallen boom. Aan de Hanzeweg is een boom op het dak van het bedrijf Solidus gevallen. En in de Melatensteeg is een boom op een huis gevallen. "Ik zag rechtop in bed", vertelt een buurvrouw geschrokken.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.