LokaalGelderland kampt met flinke DDOS-aanvallen

  •  Site vaak uit de lucht
  •   23 mei 2019 - 11:06
  •  

ZUTPHEN - Sinds dinsdagnacht heeft LokaalGelderland te maken met flinke DDOS-aanvallen en andere serverproblemen. Hierdoor was de nieuwswebsite meerdere keren offline. 

DDOS-aanvallen zijn aanvallen die ervoor zorgen dat diensten niet meer bereikbaar zijn op het internet. Of de aanvallen rechtstreeks op LokaalGelderland uitgevoerd worden is niet bekend. “Het kan een aanval op LokaalGelderland zijn, maar het kan ook een aanval zijn op de server waar LokaalGelderland staat. Op die server staan meer websites dan alleen wij”, vertelt Jelle Seubring die technisch verantwoordelijk is voor het platform. 

Oplossing

De problemen zouden nu minder moeten zijn. “We hebben woensdag en woensdagnacht continue gewerkt om de problemen op te lossen, en LokaalGelderland sterker te krijgen. Als het goed is zullen we nu minder snel platliggen. We houden het goed in de gaten.” 

Server

Seubring geeft toe dat LokaalGelderland niet de duurste server heeft staan om de site draaiende te houden. "We hebben het technisch gezien goed voor elkaar. Maar het kan natuurlijk beter! Doordat we nieuws gratis aanbieden zijn de inkomsten minimaal. Dit zorgt ervoor dat we geen honderden of duizenden euro's per maand kunnen uitgeven aan een server. Normaliter is dat geen probleem, op dit moment is dat wel zuur", legt hij uit.

"We doen uiteraard ons best om altijd online te zijn"
Jelle Seubring

Sommige nieuwsplatformen hebben de verplichting altijd bereikbaar te zijn, voor als er bijvoorbeeld grote incidenten gebeuren. Omdat LokaalGelderland onderdeel van een commercieel bedrijf is, is die verplichting er niet, en krijgen daar ook geen externe financiering voor. "We doen uiteraard ons best om altijd online te zijn! Deze problemen zijn dan ook erg zuur voor ons. Maar snel kun je weer optimaal gebruik maken van LokaalGelderland."

Kun je (na het lezen van dit artikel) LokaalGelderland niet bereiken? Contact ons dan via storing@lgld.nl. Dat zou ons erg helpen! 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.