In de gemeente Lochem wacht je gemiddeld zes maanden op een sociale huurwoning

  •  Soms zelfs korter
  •   23 mei 2019 - 08:37
  •  Verscheen eerder bij

LOCHEM - De wachttijd om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Lochem is gemiddeld zes maanden. Dat stelt wooncoörporatie Viverion in haar jaarverslag. Jongeren hoeven vaak slechts twee maanden te wachten. LochemsNieuws dook in het jaarverslag.

De corporatie omschrijft de Lochemse woningmarkt als rustig. Viverion maakt gebruik van een lotingsysteem. De gemiddelde wachttijd is dus lastig te meten. Maar toch is dat gedaan, doormiddelvan het aantal reacties van woningzoekenden die zich in een jaar tijd melden. Wie in dat jaar niet reageert op een woning telt niet mee. Wie slechts één keer meedoet aan een loting zorgt dus voor een hogere gemiddelde wachttijd, maar wie actief zoekt brengt het moyenne weer omlaag.

Wachttijd

In de gemeente Lochem kent Barchem de kortste gemiddelde wachttijd. Deze is daar 3,4 maanden. Voor 65-plussers is dit zelfs slechts 2,5 maanden. Wie in de leeftijdscategorie 31 tot en met 55 jaar valt wacht in Barchem 6,7 maanden. Dat laatste komt dus overeen met het gemiddelde in het hele werkgebied van Viverion. Naast Lochem is de woningstichting actief in de gemeenten Hof van Twente en Rijssen-Holten. Het heeft dik 5500 woningen in beheer.

Uit recente cijfers (mei 2018 t/m april 2019) blijkt dat mensen die in Laren een sociale huurwoning zoeken het langst moeten wachten. Vooral jongeren (23-30 jaar) moeten daar gemiddeld 12,7 maanden wachten. 65-plussers wachten zo’n 10 maanden en de middengroep van 31 tot en met 55 jaar gemiddeld zo’n 6 maanden. Dat brengt het gemiddelde voor Laren op 7,3 maanden. In Barchem en Laren gaat het in absolute cijfers overigens over lage getallen.

In de kern Lochem hoeven jongeren tot en met 22 jaar slechts 1,7 maanden te wachten. Zoekenden in de categorie 56-65 jaar wachten hier het langst: 8,3 maanden. Het gemiddelde voor Lochem komt uit op 6,1 maanden.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.