Partij voor de Dieren boos over 'gemillimeterde' bermen langs provinciale wegen

REGIO - Het voorjaar is inmiddels ruimschoots begonnen en de bloemetjes en bijtjes zijn overal te zien. Ook langs de provinciale wegen. Maar wat je misschien al gezien hebt: de bermen zijn gekortwiekt.

Dat is natuurlijk niet heel goed voor de flora en fauna. Op sociale media reageerden enkele Zutphenaren al verbaast toen de maaiwerkzaamheden langs de Den Elterweg in Zutphen bezig waren. Maar ook de Gelderse Partij voor de Dieren is het opgevallen, en wil duidelijkheid.

Kwetsbare periode

De fractie maakt zich zorgen over de maaiwerkzaamheden. "In de meest kwetsbare periode voor dieren en insecten worden wegbermen rigoureus gemillimeterd, waarbij bloeiende planten en insecten kansloos zijn. Juist nu de biodiversiteit zo onder druk staat zou hier aandacht voor moeten zijn."

De provincie zou ecologisch bermbeheer uitvoeren. Maar fractievoorzitter Luuk van der Veer heeft daar zijn twijfels bij. Hij wil weten "hoe het mogelijk is, dat men in de provincie kennelijk nog steeds traditioneel te werk gaat, terwijl minder maaien de biodiversiteit juist sterk ten goede komt."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.