Gemeente omcirkelt 'gevarengebied' na brand Vorden

Gemeente omcirkelt 'gevarengebied' na brand Vorden

In Vorden was dinsdag een grote brand bij twee bedrijven aan de Handelsweg 3 en 5 op het bedrijventerrein. Daarbij ontstond veel rookvorming en zijn roet- en/of asbestdeeltjes vrijgekomen. De gemeente heeft een gevarengebied aangegeven.

Er is sprake van twee soorten effectgebied. Het oranje gebied: bewoners en ondernemers in dit gebied kunnen op dit moment hun pand niet betreden. Woensdag werd vroeg in de ochtend gestart met opruimen. De gemeente hoopt dat het later op de dag klaar is. Het groene gebied: In dit gebied is geen asbest aangetroffen. Wel zijn roetdeeltjes neergekomen. Dit levert geen direct gevaar op. 

De gemeente adviseert inwoners en ondernemers in het groene gebied het volgende:

  • vee en hobbydieren voorlopig binnen te houden
  • geen gewassen uit de tuin waar zichtbare roetdeeltjes op zitten te eten
  • groenten of fruit te schillen of te pellen
  • gewassen uit kassen waarvan de ramen dicht stonden kunnen gewoon worden gegeten
  • weilanden en tuinen op grote brokken verbrandingsresten te controleren
  • zichtbare brokstukken te laten liggen

Bijeenkomst

Woensdagochtend om 11 uur organiseert de gemeente voor betrokkenen en geïnteresseerden een bijeenkomst in het Kulturhus in Vorden. Zij worden dan geïnformeerd over de situatie in beide gebieden. 

Burgemeester Marianne Besselink: “Vorden is vanmiddag opgeschrikt door een grote brand met veel rook. Wij begrijpen dat dit impact heeft op de betrokken bewoners en bedrijven. Morgen tijdens de bijeenkomst proberen we zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de situatie en wat dit voor hen betekent.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.