Zutphens foodtruckfestival gaat niet door vanwege tekort aan foodtrucks

ZUTPHEN - Het Zutphense foodtruckfestival Foodwall gaat dit jaar niet door. Te weinig foodtrucks hebben zich aangemeld voor het eetfestival. Daarom is het financieel niet haalbaar, stelt de organisatie.

"Slechts veertien geschikte foodtrucks hebben zich aangemeld", legt organisator Anton Menkveld uit. "En we hebben er minimaal twintig, het liefst nog wat meer, nodig om het festival rendabel te laten zijn."

Frietwagens

Er waren wel meer aanmeldingen binnengekomen bij de organisator. Maar niet alle foodtrucks zijn geschikt. Is de organisatie dan niet te selectief? Nee, stelt Menkveld. "Er waren bijvoorbeeld vijf frietkramen die zich hadden gemeld. Maar ik kan niet de hele Houtwal volzetten met friet."

"We krijgen geen subsidie"
organisator Anton Menkveld

De organisatie moet het doen met de inkomsten van de foodtrucks en de bar. De gemeente draagt niets bij. "We krijgen geen subsidie. Daar willen we ook niet afhankelijk van zijn."

Dansevenement

Het festival zou dit jaar worden afgesloten met een special act 'Fire & Dance'. "Dat gaat wel door", vertelt Menkveld. "We gaan dat als zelfstandig evenement opzetten."

Of er volgend jaar wel weer een Foodwall komt is nog niet duidelijk. "Dat moeten we dan bekijken."

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.