Mirjam van Tiel.

Strijd rondom ontslag directeur Hanzehof nog niet gestreden

ZUTPHEN - Het ontslag van Hanzehof-directeur Mirjam van Tiel wordt nog steeds aangevochten. Ze is namelijk in hoger beroep gegaan tegen het besluit. 

Van Tiel zou een flinke ontslagvergoeding eisen. Verschillende bronnen melden dat vanuit het college van Zutphen het verzoek gedaan is om deze te verlagen. Maar daar zegt de gemeente niks vanaf te weten. “De gemeente heeft zowel met het bestuur als met de directeur contact gehad”, legt een woordvoerder uit. “Dit contact was informatief van aard, dus als wethouder Cultuur werd Mathijs op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.”

Rol gemeente

De Hanzehof is een instelling die gesubsidieerd wordt vanuit de gemeente. Echter heeft de gemeente weinig te maken met de juridische kwestie rondom de ontslagen directeur. Verder hebben ze ook geen rol in de bedrijfsvoering daar. 

Binnenkort zal in de rechtbank besloten worden of Van Tiel inderdaad een flinke ontslagvergoeding krijgt. En of haar ontslag inderdaad terecht is. Verschillende juridische experts denken dat ze die waarschijnlijk wel gaat krijgen. 

De Stadspartij heeft schriftelijke vragen gesteld over de Hanzehof. Ze zijn bang dat het ontslag van Van Tiel de gemeente veel geld gaat kosten. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.