Facebook ziet video Zutphense SP als propaganda

ZUTPHEN - Een simpel kort filmpje waarin Zutphenaar Ellen Verhoog wat uitlegt over haar werk! Bijzonder is het niet. Politiek gekleurd wel. Maar dat is logisch, want de Zutphense SP-fractie post het. Maar toch ziet Facebook het als propaganda! 

Maandag plaatste de partij het filmpje op Facebook. Maar toen ze ermee wilde gaan adverteren op het platform zorgde het voor problemen. De advertentie werd afgekeurd. Ook na een tweede poging. Als reden stuurt Facebook een standaard reactie. 

Controles

De oorzaak is waarschijnlijk de strenge controle op propaganda. Facebook wil dit absoluut niet als advertentie op de tijdlijnen hebben. En daarom zijn ze soms te streng voor ‘normale’ publicaties vanuit politieke partijen. Raadslid Mart de Ridder probeerde met de video te adverteren op Facebook: “Dit is een doodgewoon filmpje waarin onze Zutphense EU-kandidaat Ellen Verhoog uitlegt waarom zij op de kandidatenlijst voor de SP staat. Ze legt daarin uit dat ze de macht van de grote bedrijven en de Brusselse elite wil inperken. Blijkbaar mag dat niet van Facebook. Ik snap niet waarom en we zitten er achteraan”, legt hij uit. 

Tijdlijn

Het filmpje mag wel op Facebook blijven staan. Maar is alleen zichtbaar op de tijdlijnen van de mensen die de pagina van de partij geliked hebben. Dat dus 360 mensen. Door te betalen en te adverteren kun je veel meer mensen bereiken met je post. En dat is wat Facebook niet wil bij deze video. 

De video... 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.