Gemeentesecretaris Zutphen: 'Er wordt te veel opgepakt en te weinig afgemaakt'

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen pakt te veel zake op en maakt te weinig dingen af. Dat zegt de interim-gemeentesecretaris Ron Jeltema. Er moet zakelijker worden nagedacht binnen de ambtelijke organisatie.

Dat blijkt uit een organisatieadvies van Jeltema. Het college onderschrijft dat advies en wil ermee aan de slag. Nadat het nieuwe college is aangetreden werden ze geconfronteerd met de slechte financiële situatie. Sindsdien moet de gemeente fors de hand op de knip houden.

Scherpe sturing

De afgelopen maanden zijn er door de gemeentesecretaris gesprekken gevoerd met het college, ambtenaren en politici. "Hierin concludeert hij dat de dienstverlening goed is, de organisatie sterk inhoudsgericht en erg betrokken is en dat de organisatie reageert en stuurt op wensen uit de samenleving. Tegelijkertijd heeft de organisatie scherpere sturing nodig als het gaat om financiën en control. Ook wordt te veel opgepakt en te weinig afgemaakt."

Sinds januari worden er al wijzigingen doorgevoerd binnen de gemeentelijke organisatie. Nog voor de zomer moet er een formeel besluit komen over de nieuwe organisatiestructuur.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.