Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

  •  Bekijk het weekoverzicht
  •   13 mei 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Verplaatsing klimaatinstallatie op Stadhuis zorgt voor spectaculaire beelden

Het ’s Gravenhof in Zutphen is maandag de hele dag afgesloten. Dit omdat de omstreden klimaatinstallatie op het dak van het gemeentehuis wordt verplaatst. Met het verplaatsen, draaien, verlagen en omkleden is de plaatsing van de luchtbehandelingskast conform eerdere besluitvorming. De plannen voor de verplaatsing zijn in nauw overleg met bewoners en de architect tot stand gekomen. Door al deze aanpassingen valt de installatie minder in het zicht en er is minder geluidsoverlast. De werkzaamheden voor het omkleden van de klimaatinstallatie worden voor de zomer uitgevoerd.

Open dit artikel… 

Moeten we zelf de IJsselkade maar afmaken? Zutphenaren denken van wel

Het geld om de grote renovatie en herinrichting van de IJsselkade uit te voeren is op. Echter is het project nog niet klaar. De gemeente Zutphen komt vier miljoen euro tekort om alles af te maken. De gemeente schrapt een deel van de plannen, maar burgers vinden dat belachelijk. Wij vroegen Zutphenaren wat er moet gebeuren met de IJsselkade.

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel…

Medewerker Lochems zonweringsbedrijf betrapt tijdens seks op aanhangwagen

Een medewerker van een zonweringsbedrijf in Lochem heeft zich waarschijnlijk in natura laten betalen. Hij heeft namelijk seks op zijn aanhangwagen met een vrouw. Op de foto, die naar onze redactie is verstuurd, is te zien dat de man zich onder andere oraal laat bevredigen. De beelden zijn achter een schietbaan in Didam gemaakt. In principe zou het zelfs strafbaar kunnen zijn. Schennis van de eerbaarheid, waar het onder valt, is namelijk verboden.

Open dit artikel… 

Gewonde bij ongeluk langs Apeldoorns Kanaal bij Hall

Twee automobilisten zijn donderdag aan het eind van de middag tegen elkaar gebotst op de Apeldoornseweg, bij het Apeldoorns Kanaal. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de kruising met de Boerenstraat.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel… 

Veel dode mezen in de regio door buxusmotgif

Ze hangen niet alleen bij mensen in de tuin, maar ook door het dorp en de stad: mezenkasten. Maar de mezen en vooral de kleine meesjes zijn in gevaar. Honderden, al niet duizenden, meesjes hebben het leven alweer gelaten. Mogelijk is gif dat wordt gebruikt om de buxusmot te bestrijden de oorzaak. Gebruik het niet, zegt onder meer Hennie Beelen van GroenLinks Brummen.

Open dit artikel… 

Blije bijen! Boeren zaaien 25 kilometer aan zonnebloemen in Lochem

Het buitengebied van de gemeente Lochem kleurt deze zomer waarschijnlijk geel. Tientallen boeren planten, tussen de mais, zonnebloemen. Daarmee vergroten ze de biodiversiteit én laten ze het er mooi uitzien. In totaal zal er 25 kilometer aan zonnebloemen te zien zijn.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Gemeenteraad wil dat Zutphen meedingt voor staatswiet-experiment

Een meerderheid van de Zutphense gemeenteraad wil dat de gemeente zich opgeeft voor het experiment met gelegaliseerde wietteelt. Dat roepen partijen op in een motie, ingediend door D66, GroenLinks, Burgerbelang en de SP. Het is niet voor het eerst dat er in de raad gesproken wordt over legale wietteelt. Echter is er nog niet eerder iets concreets uitgekomen. Nu vanuit het Rijk er een landelijk experiment komt, willen de partijen dat Zutphen zich aanmeld. Uiteindelijk komen er slechts tien partijen in aanmerking voor de proef.

Open dit artikel… 

Steekpartij bij AZC in Zutphen

Er heeft een steekpartij plaatsgevonden bij het asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee in Zutphen. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.