REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

57-jarige Nico Nijman uit Zutphen vermist

In Zutphen wordt gezocht naar een 57-jarige man. Het gaat om Nico Nijman, hij wordt sinds woensdag 24 april vermist. Op die desbetreffende woensdag was hij op bezoek bij vrienden in Brummen. Hier vertrok hij rond half 10 in de avond, en daarna is er niks meer van hem vernomen.

Open dit dossier… 

Renovatie IJsselkade valt duurder uit, geen geld om project af te maken

De renovatie van de Zutphense IJsselkade en omgeving is duurder uitgevallen. Dat meldt de gemeente Zutphen. In totaal is er, door meerdere oorzaken, 4 miljoen euro meer uitgegeven. Daardoor is er niet genoeg geld om het hele project Rivier in de Stad af te maken.

Open dit artikel… 

17-jarige jongen uit Lochem veroordeeld voor aanranden 66-jarige vrouw

Een 17-jarige jongen uit Lochem is door de rechtbank veroordeelt voor het aanranden voor een 66-jarige vrouw. Dat gebeurde in de vroege ochtend van 15 december 2018, toen het slachtoffer een ochtendwandeling maakte. De jongen krijgt 143 dagen jeugddetentie, waarvan 30 voorwaardelijk.

Open dit artikel…

Lachgas wordt steeds groter probleem, maar in Zutphen mag het gewoon

Je gebruikt het voor de slagroom of je wordt ermee verdoofd in het ziekenhuis: lachgas. Maar er is ook een andere mogenlijkheid om het te gebruiken, als drug. Als je het inhaleert kom je in een kortstondige roes terecht. Maar het recreatieve gebruik van lachgas wordt een steeds groter probleem. Hoewel de risico's van lachgas als drug klein zijn, liggen er wel degelijk gevaren op de loer. Regelgeving onbreekt echter, want het valt onder de warenwet en wordt niet gezien als geneesmiddel of drugs.

Open dit artikel…

Lichaam van vermiste Nico Nijman gevonden

Het lichaam dat woensdag in de IJssel werd gevonden is van de vermiste Nico Nijman (57) uit Zutphen. Dat bevestigt de politie. Ruim een week werd de Zutphenaar vermist. Volgens de politie is een misdrijf uitgesloten. Verder wil de politie niet ingaan op de doodsoorzaak.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Mini-docu: Hoe is het om politieagent in Zutphen te zijn?

Het werk van een politieman gaat niet altijd over rozen! Maar wat doen ze nou eigenlijk allemaal? In een mini-documentaire lopen we mee met één van de bekendste agenten van Zutphen, Yilmaz Uluçay. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 

Fietser gewond na aanrijding in centrum Warnsveld

Een automobilist heeft zaterdagochtend een fietser geschept. Dat gebeurde op de kruising van de Bieshorstlaan met de Oranjelaan. Het slachtoffer belandde op de vooruit van de auto.

Lees verder onder de video…

Open dit artikel…

De regio was twee minuten stil

Zoals elk jaar op 4 mei staan we twee minuten stil om te denken aan onze oorlogsslachtoffers. In Zutphen was een herdenking bij het Gideonmonument. Voorafgaand werd een plechtigheid in de Burgerzaal waarna een stille tocht gelopen wordt. Alles was live te volgen via de livestream. 

Lees verder onder de video…

Open het herdenkingsdossier…


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.