In Warnsveld delen inwoners een auto met elkaar

WARNSVELD - Een auto delen met je buren. Dat is eens wat anders dan een fiets! Aan het Warnsveldse Frederiksplein doen ze het. 

De inwoners van de straat en hebben een auto voor de deur staan die ze allemaal mogen gebruiken. Deze zogenaamde auto is van MyWheels en kan op elk moment, als deze voor de deur staat, gepakt worden. 

Milieubewust

Het is niet alleen goedkoper voor wie af en toe een auto nodig heeft, het zou ook nog eens milieubewuster zijn denkt MyWheels. “Eén deelauto bespaart tot 13 privé-auto's en dat de reden waarom wij het autodelen in Nederland wil laten groeien. Daarmee bevorderen wij leefbare buurten en wordt CO2-uitstoot gereduceerd”, legt een woordvoerder uit. 

De deelauto is te reserveren via de website van het bedrijf, en kan geopend worden met een smartphone of een OV-chipkaart. 

Steeds meer

Het is niet de eerste deelauto in de regio! In Zutphen zelf heeft MyWheels al negen deelauto’s staan. Ook verhuren meerdere particulieren hun auto via de site, en Zutphen Energie heeft enkele auto’s verspreid door de stad staan. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.