Vroeg van tevoren je plek afzetten voor de vrijmarkt? Daar zijn de organisatoren niet blij mee

WARNSVELD - Je kent ze wel! Mensen die op de avond voor koningsdag al een plek claimen. Simpelweg omdat ze in de buurt wonen, of perse voor hun eigen huis willen zitten. Het gebeurt op elke vrijmarkt! Maar is het wel zo netjes? 

Voor de mensen die van ver moeten komen is het oneerlijk. Want zij kunnen hun plekje niet reserveren. De organisatie van de koningsdag-activiteiten in Warnsveld is niet blij met deze mensen. “Ook dit jaar zal het plekje vooraf reserveren wel weer schering en inslag zijn”, zucht organisator Henk-Jan Hulleman. Maar ze kunnen er weinig tegen doen. “Aangezien wij als organisatie pas vanaf 26 april 23.00 uur het terrein tot onze beschikking krijgen is alles wat daarvoor gebeurd onder verantwoordelijkheid van de gemeente.”

Weghalen

De kans dat je spullen weggehaald worden is aanwezig! “Mensen die daarbij gaan staan op plekken die de organisatie nodig heeft voor de ondernemers, kermisattracties, EHBO en dergelijke. Die plekken worden ontruimd”, legt hij uit. 

Ongetwijfeld zullen er vrijdagavond weer plekken ‘gereserveerd’ zijn. Maar betekent dat ook dat er mensen zijn die geen plekje kunnen krijgen? Door oneerlijke concurrentie? Nee, stelt Hulleman ze gerust. “Vergeleken met vorig jaar hebben wij het evenemententerrein kunnen uitbreiden met een derde reserveterrein. Dit zijn terreinen die bij aanvang zijn afgesloten en waar het ook geen nut heeft om te gaan staan aangezien je niet weet welk terrein de organisatie zal openstellen. Vandaar dat we dit jaar wederom durven te stellen dat er voor iedereen een plekje is.”

Meer ruimte

Vorig jaar was er voor iedereen een plek op de markt, en dat “zal dit jaar ook weer het geval zijn”, aldus Hulleman. “Vorig jaar waren we bang dat gezien alle afzettingen vooraf er voor niemand meer plek zou zijn en dat mensen vanuit de regio en die op Koningsdag een plekje wilden hebben teleurgesteld zouden moeten worden. Dit jaar is daar geen sprake van en dat maakt het leven van de organisatie een stuk aangenamer.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.