REGIO - Een nieuwe week is begonnen, na een lang paasweekend. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Is de Lange Hofstraat echt zo’n lastige straat? We namen de proef op de som en vroegen het aan een ondernemer

De Lange Hofstraat moet aangepakt worden. Dat vindt het college van Zutphen. Maar is het echt zo’n lastige straat? Verslaggever Jesse Sprikkelman stapte in de auto om daar achter te komen. Ook vertelt ondernemer Martijn Droog waarom hij zo blij is met de plannen van de gemeente. 

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel… 

Cliënten Intermetzo Eefde lopen weg en gaan op rooftocht door Brummen

Jongeren die weggelopen zijn bij jeugdinstelling Intermetzo in Eefde hebben ingebroken in Brummen. Ze werden dinsdag 9 april aangetroffen door de politie in het dorp. Ook hebben ze onderweg nog andere dingen gestolen. Omstreeks 04.00 uur werden de jongeren aangetroffen bij het station in Brummen. Ze waren met z’n vieren weggelopen bij de instelling. Ze hadden aan de Kampweg in Brummen een Tom Tom gestolen, deze werd aangetroffen bij één van de jongeren. De politie heeft de Tom Tom teruggebracht bij de eigenaar. 

Open dit artikel…

Flinke rookontwikkeling bij brand in buitengebied Lochem

Er woedde woensdagavond brand op een boerenerf in het buitengebied van Lochem. Het gaat om een erf aan de Broekstraat.

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel… 

Ieder1 beweert dat groep boze huurders nooit aan de bel getrokken heeft

Woonbedrijf Ieder1 strooit, na een lofzang van de SP, nog even wat zout in de wonden. Ze beweren namelijk dat de boze huurders nooit hun problemen doorgegeven hebben aan ze. De problemen lijken langzaam opgelost te zijn. “We gaan onafhankelijk onderzoek instellen. Wij betalen, en de huurders mogen een partij kiezen”, legt woordvoerder Michael Haase uit. De SP vertelde woensdag in verschillende media dat de problemen zich langzaam lijken op te lossen. Maar ook nu staat het woonbedrijf niet achter de uitingen van de partij. “Mensen worden weer tegen elkaar opgezet. Alles wordt buiten proportie geplaatst”, zucht hij. 

Open dit artikel… 

Veel politie op de been en deel Zutphense binnenstad afgezet door rechtszaak

Er was donderdagochtend veel politie op de been in de Zutphense binnenstad. Ook is een deel van de binnenstad afgezet. Dit alles in verband met een rechtszaak. 

Lees verder onder de video… 

Open dit artikel… 

Auto’s op elkaar geknald op N348

Twee automobilisten zijn donderdagmiddag tegen elkaar gebotst op de N348 bij Eefde. Beide voertuigen hebben hierdoor flinke blikschade opgelopen. Het ongeluk gebeurde tussen een personenauto en een bedrijfsbusje. Het gebeurde tussen Eefde en Gorssel op de N348. De inzittenden zijn er goed vanaf gekomen. Het verkeer was korte tijd gestremd door het incident. 

Lees verder onder de video... 

Open dit artikel…

Alweer boze huurders op de stoep van woonbedrijf Ieder1

Opnieuw zijn huurders naar het kantoor van woonbedrijf Ieder1 gestapt. Dit keer ging het om 30 huurders uit de Zutphense wijk Het Waterkwartier. Zij boden het Woonbedrijf daar een ‘blunderboek’ aan, en eisten dat hun problemen worden opgelost. Woonbedrijf Ieder1 voerde de afgelopen jaren een renovatie uit die niet helemaal goed gelukt is, waardoor huurders in verschillende Zutphense wijken te maken kregen met klachten en een gestegen energierekening. De huurders uit het Waterkwartier eisen nu dat hun problemen worden opgelost. 

Open dit artikel… 

Man pleegt overval op Zutphense Wibra

Een man heeft vrijdag aan het eind van de middag de Wibra in Zutphen overvallen. Vervolgens sloeg de man op de vlucht. Het is onbekend of hij iets heeft buitgemaakt. Het gaat om de winkel aan de Gerard Doustraat. De politie is aanwezig bij de winkel en doet onderzoek. Burgernet is ingeschakeld om de overvaller op te sporen, maar dat leidde niet tot een resultaat.

Open dit artikel…


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.