Let op! Vrijdag hoef je geen parkeergeld te betalen

REGIO - Elk jaar ontstaat er weer commotie over het betalen van parkeergeld op Goede Vrijdag! Daarom zijn we je vast voor, en leggen we het je nog even uit. 

Goede Vrijdag is voor steeds meer mensen een gewone werkdag aan het worden. De maatschappij draait gewoon door, met wat kleine ongemakken (zoals gesloten scholen en gemeentehuizen) en kleine voordelen (zoals het niet betalen van parkeergeld). Want op feestdagen hoef je geen geld in het parkeerautomaat te gooien, dus ook op Goede Vrijdag niet. 

Feestdag

Goede Vrijdag is een officiële feestdag. Oftewel: je hoeft niets te betalen. Maar de automaat incasseert wel gewoon het parkeergeld. Dat zorgde vorig jaar voor veel ophef in Zutphen. “Echter hoeven mensen helemaal geen kaartje te halen bij de automaat” legde Robert-Jan Bax, persvoorlichter van de gemeente, toen uit. In de parkeerautomaten zit geen indicatie ingebouwd die aangeeft of het een feestdag is of niet. “Dat zit in het overgrote deel van de parkeerautomaten in Nederland niet.“ 

Wel staat er op de zijkant van de automaat informatie over het parkeren. Hierop staat ook dat een kaartje halen op een feest- of zondag niet nodig is.

Handhavers

Daarnaast moet je niet schrikken van de handhavers die je wellicht ziet lopen. “Ook met gratis parkeren lopen die rond, maar dan controleren ze uiteraard niet op parkeerkaartjes.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.