Zeer waarschijnlijk ook geen paasvuren in Brummen

BRUMMEN - Naast Lochem zal dit jaar zeer waarschijnlijk ook geen paasvuur ontstoken worden in Brummen. Dit omdat het droog is in de regio, en er daarom fase 2 van kracht is. 

Er stond sowieso één paasvuur gepland in Hall, die georganiseerd rode door Hall leeft. Ook zijn er bij de gemeente twee andere stookontheffingen aangevraagd. Zeer waarschijnlijk gaat het hier ook om paasvuren. Een woordvoerder: “Op zich verstrekken wij dus voor vuren een ontheffing en is hieraan aan periode gekoppeld, juist om betrokkenen de gelegenheid te geven een geschikt moment uit te kiezen om het vuur aan te steken.”

Fase 2

Omdat er sprake is van fase 2, een hoger risico op natuurbranden, is er sprake van een stookverbod. “Het college heeft op basis van de voorwaarden in de stookontheffing de drie aanvragers geïnformeerd over dit feit. Gelet op fase 2 en het belang van openbare orde en veiligheid mag er niet gestookt worden”, aldus de zegsman. 

Als er weer sprake is van fase 1 mag er wel vuur ontstoken worden. Maar ”het is de verwachting dat fase 2 nog wel even aanblijft, dus dat dit praktisch betekent dat ook met pasen er geen toestemming is vuur te stoken.”

In Lochem heeft de gemeente hetzelfde besluit genomen. In Zutphen worden geen paasvuren georganiseerd. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.