REGIO - Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Dit jaar geen triatlon in Zutphen

Dit jaar zal de jaarlijkse triatlon in Zutphen niet plaatsvinden. Dit omdat, volgens de organisatie, de politie er een stokje voor steekt. Het evenement werd altijd gehouden op de Houtwal en een groot gebied er omheen. De organisatie: “Helaas is er bij de evaluatie van de editie van 2018 een probleem opgedoken. De politie vind dat zij belemmerd worden in het uitvoeren van hun functie gedurende de uren dat wij met meer dan 300 deelnemers gebruik maken van de locatie de houtwal als wisselzone, en de wegen rondom het politiebureau.”

Open dit artikel…

Steekindicent in Zutphense binnenstad

Er heeft maandagmiddag een steekincident plaatsgevonden in Zutphen. Dat gebeurde tussen 17.00 en 18.00 uur in de omgeving van de Rozengracht, Turfstraat en Spoorstraat. De omgeving is door de politie afgezet.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel…

Hondenpoep, belasting en risicohonden: Zutphense politiek wil aandacht voor hondenbeleid

Er moet nodig wat gebeuren aan het hondenbeleid in Zutphen. Dat vindt een groot deel van de politiek. Klachten over hondenpoep, de hondenbelasting maar ook het ontbreken van een meldpunt voor bijtincidenten: er moet nodig wat gebeuren, vinden de politici.

Open dit artikel…

Alsnog een festival op Bevrijdingsdag in Zutphen

Bevrijdingspop Achterhoek gaat dit jaar niet door in Zutphen. Maar er komt wel een ander festival op dezelfde plek. Remy Koppel en Marion Gregoor hebben het initiatief genomen voor het nieuwe bevrijdingsfestival. “Het krijgt een iets kleinere opzet, maar wel op de Groenmarkt”, legt Koppel uit. “We programmeren lokale bands. De namen maken we volgende week bekend!” De organisatie doen Koppel en Gregoor vanuit café Camelot. “De omliggende horecabedrijven werken mee”, legt hij uit. 

Open dit artikel…

Hanzehof-directeur Mirjam van Tiel stopt na conflicten

Mirjam van Tiel, de voormalige directeur van de Hanzehof, is vertrokken vanwege een conflict. Dat zegt Eduard de Voogd, bestuursvoorzitter van het Zutphense theater- en congrescentrum. Woensdag werd bekend gemaakt dat Van Tiel per direct stopte en dat er een interim-directeur is aangesteld. Veel details wil hij er niet over kwijt. "Het is lastig om details te bespreken als we het over een persoon hebben", vertelt hij. De achterliggende reden van het vertrek is een arbeidsconflict, waar ook een rechtszaak over is gweest. "Er is een verschil in de visie", legt De Voogd uit.

Open dit artikel…

Zutphen wil voor meer biodiversiteit zorgen in wijk Warnsveld, maar inwoners hebben 'geen zin in die warboel'

Wilde bloemen die zorgen dat bijen, vlinders en andere insecten hun lol opkunnen. Dat plan heeft de gemeente Zutphen voor de Garsenshof in Warnsveld. Een hand vol inwoners hebben er echter minder zin in.  Het is ’s ochtends in de wijk. Dure auto’s schuren weg om op tijd op kantoor te zijn. Voor de rest is het er rustig. De pensionado’s die in de wijk wonen liggen nog op bed of zitten aan het ontbijt. Of de wijk mooi is? “Nee, niet echt toch?”, zegt Amber. Ze woont verderop in Warnsveld. “In het echte dorp, niet in deze spookwijk”, lacht ze. Een familielid van haar woont wel in de wijk. “Ze ontving de brief toen ik er was. Ik vond het wel een goed idee”, vertelt ze. 

Open dit artikel…

Brand in Zutphense rijtjeswoning aan de Weg naar Laren

Er woedde vrijdagavond brand in een woonkamer in een woning aan de Weg naar Laren in Zutphen. De brandweer heeft al snel opgeschaald naar een middelbrand, maar kon het vuur in de woning snel bestrijden. 

Lees verder onder de video…

Open dit artikel… 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.