Alsnog een festival op Bevrijdingsdag in Zutphen

ZUTPHEN - Bevrijdingspop Achterhoek gaat dit jaar niet door in Zutphen. Maar er komt wel een ander festival op dezelfde plek. 

Remy Koppel en Marion Gregoor hebben het initiatief genomen voor het nieuwe bevrijdingsfestival. “Het krijgt een iets kleinere opzet, maar wel op de Groenmarkt”, legt Koppel uit. “We programmeren lokale bands. De namen maken we volgende week bekend!” De organisatie doen Koppel en Gregoor vanuit café Camelot. “De omliggende horecabedrijven werken mee”, legt hij uit. 

"...de vrijheid moet alsnog gevierd worden"
Remy Koppel

Ze geven aan geen concurrentie te zijn van Bevrijdingspop Achterhoek, maar juist het tegenovergestelde. “Dit is in samenspraak met Bevrijdingspop, die het volgend jaar weer oppakken. Wij vangen het gat op. Want de vrijheid moet alsnog gevierd worden!” 

Hans Boersbroek, organisator van Bevrijdingspop Achterhoek, is blij met het initiatief. “We zijn erg blij dat Camelot er iets wil organiseren”, zegt hij enthousiast. Maar het evenement wordt wel anders dan Bevrijdingspop, zij gaan namelijk niet voor de lokale bands. “Dat ze het met lokale bands oplossen is natuurlijk erg leuk! We gaan zien hoe het gaat uitpakken”, aldus Boersbroek. 

2020

Volgend jaar is Bevrijdingspop Achterhoek dus weer terug. Groter dan ooit? “Ik hoop het! We willen minimaal evenaren wat we vorig jaar deden”, zegt de organisator. Toen was rockband Navarone de hoofdact. “De ambities zijn hoog! Misschien zelfs meerdere podia. We zijn met de voorbereidingen van start gegaan.” 

Het evenement van café Camelot zal op 5 mei tussen 14.00 uur en 22.00 uur plaatsvinden. “We willen op de Groenmarkt een kapel zetten, waar de bands spelen”, legt Koppel uit. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.