Dit jaar geen triatlon in Zutphen

  •  Andere locatie gezocht
  •   08 april 2019 - 13:28
  •  

ZUTPHEN - Dit jaar zal de jaarlijkse triatlon in Zutphen niet plaatsvinden. Dit omdat, volgens de organisatie, de politie er een stokje voor steekt. 

Het evenement werd altijd gehouden op de Houtwal en een groot gebied er omheen. De organisatie: “Helaas is er bij de evaluatie van de editie van 2018 een probleem opgedoken. De politie vind dat zij belemmerd worden in het uitvoeren van hun functie gedurende de uren dat wij met meer dan 300 deelnemers gebruik maken van de locatie de houtwal als wisselzone, en de wegen rondom het politiebureau.”

Het bestuur en de gemeente hebben gezocht naar een alternatief. Echter is er geen goed alternatief gevonden. Dit omdat de aangeboden locaties “niet veilig genoeg zijn om dit jaar de vijfde editie van de triatlon van Zutphen te gaan organiseren.

Volgend jaar, in 2020, willen ze wel een nieuwe editie organiseren: “Wij gaan de komende tijd samen met een aantal mensen, de gemeente en de politie kijken of wij in 2020 alsnog ons lustrum kunnen vieren met een mooie en veilige stadstriatlon.”


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.