Brummense Wilma van T. vervolgd voor omkoping Nepaleens seksslachtoffer

  •  Broer was sekstoerist
  •   06 april 2019 - 19:16
  •  

BRUMMEN - De Brummense Wilma van T. en haar zus worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor het beïnvloeden van de rechtsgang. Hun broer, de Friese kinderpsychiater Piet-Hein van T. werd eerder in Nepal veroordeeld tot zeven jaar cel voor het misbruiken van twee minderjarige jongens. Het OM zei in EenVandaag dat ook zijn zussen worden vervolgd.

De twee zussen zouden naar Nepal zijn gereisd om de slachtoffers om te kopen. Daarmee hebben ze de rechtsgang proberen te beïnvloeden, stelt het OM. De zus uit Brummen werd in augustus al aangehouden voor de verdenking. Aan deze nieuwswebsite liet ze destijds weten de aanhouding een lachtertje te vinden.

Piet-Hein van T. werd vorig jaar betrapt in een hotel in Nepal. Daar had hij seks met het 15-jarige slachtoffer. Hij was als toerist naar het land gereisd en had een relatie opgebouwd met de familie van het slachtoffer. Dat deed hij als weldoener.

Wat de mogelijke straf is voor de twee familieleden van de sekstoerist is onbekend. Het is de eerste keer in Nederland dat iemand voor zoiets wordt vervolgd.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.