Kadaverboerderij Leuvenheim gebruikt perceel niet volgens bestemmingsplan, gemeente stuurt last onder dwangsom

BRUMMEN - De eigenaar van de boerderij aan de Spankerenseweg in Leuvenheim houdt zich niet aan het bestemmingsplan. De gemeente gaat een last op dwangsom sturen. 

De familie zit sinds 2013 op het perceel. “Mensen mogen hem graag. Maar zijn manier van bedrijfsvoering is rommelig. En daar maken mensen zich zorgen om”, legt gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk uit. “We hebben er al verschillende controles uitgevoerd. Dat heeft te maken met hoe hij zijn perceel gebruikt.” Het stuk grond heeft een agrarische bestemming. 

"Wij hebben stappen ondernomen om daar bestuursrechtelijk mee aan te gang te gaan"
Woordvoerder gemeente

De gemeente heeft geconstateerd dat de boer dingen verhandelt en opslaat op zijn perceel. En dat mag niet volgens het bestemmingsplan. “Wij hebben stappen ondernomen om daar bestuursrechtelijk mee aan te gang te gaan. Dat project is gestopt, omdat wij toen signalen kregen dat politie ermee bezig was.”

Op de boerderij werden maandag dode dieren gevonden in een loods. Dat is geen zaak voor de gemeente, maar voor de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Van Dijk gaat verder: “Wij concentreren ons vooral op het bestuursrechtelijke verhaal. We hadden al het één en ander voorbereid, en gaan daar mee verder. Betrokken moeten zich houden aan het bestemmingsplan uiteraard.” 

Dwangsom

Binnenkort kan de boer een last op dwangsom op de deurmat verwachten. “Dat betekent dat hij een bepaalde periode de tijd krijgt om de boel op orde te brengen. Wanneer blijkt dat hem dat niet gelukt is kunnen we hem een dwangsom opleggen.” 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.