Archieffoto.

Zutphen geeft toestemming voor grotere horecaterassen

ZUTPHEN - Horecagelegenheden in de Zutphense binnenstad en in de Noorderhaven mogen komend horecaseizoen hun terras uitbreiden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald. Wel moeten de ondernemers aan een aantal voorwaarden voldoen.

In de vernieuwde horecavisie, die in het afgelopen najaar werd vastgesteld, was al opgenomen dat de regels voor terrassen zouden worden herzien. Dat gebeurt volgend jaar. Omdat het seizoen voor 2019 alweer voor de deur staat heeft de gemeente besloten de terrasuitbreiding onder voorwaarden alvast toe te staan.

Meer omzet

De ondernemers willen graag hun terrassen uitbreiden. "De uitbreiding van terrassen speelt in op een al langer bestaande behoefte van horecaondernemers. De verwachting daarbij is dat uitbreiding van terrasoppervlakte niet alleen voor horecaondernemers maar ook voor winkeliers meer bezoekers en omzet oplevert." aldus de gemeente.

De voorwaarden waar de horecaondernemers aan moeten voldoen zijn niet heel bijzonder. Zo moeten ze de uitbreiding afstemmen met direct betrokkenen en de marktmeester. Ook moeten hulpverleners, voetgangers en minder validen genoeg ruimte krijgen. Daarnaast mogen er om de uitbreiding géén terrasschotten geplaatst worden.

De gemeente maakt het voor de horecaondernemers dan ook niet heel moeilijk. Ze hoeven namelijk ook geen vergunning aan te vragen. "Dat is omdat het gaat om een tijdelijke periode en omdat het veel extra werk met zich meebrengt."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.