SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brummenaren zijn tegen "lelijke discountwinkel als entree"

BRUMMEN - Als het aan een grote groep Brummenaren ligt blijft de Aldi mooi waar deze nu is. Ze zien het niet zitten om de supermarkt te bouwen bij de entree van het dorp. 

Zie via het Noorden Brummen inrijdt ziet nu Verrij Wonen staan. Deze winkel gaat sluiten, en wordt zeer mogelijk platgegooid. De plannen zijn om hier een nieuwe Aldi te bouwen. Maar dat stuit op veel weerstand. “Ik denk dat de buurt er geen baad bij heeft wanneer er zo’n lelijke discounter gebouw wordt”, vertelt de Brummense Ton. “Ik zie liever dat er woningen gebouwd worden.” 

Huizen

Tegenover de huidige woonwinkel ligt al een wijk, die niet heel lang geleden uit de grond gestampt is. “Als we zoiets bouwen aan op de plek van de Verrij, zou dat Brummen goed doen”, vertelt Ali. Ook Ali woont in het dorp. 

Uit rondvraag onder Brummenaren blijkt dat ruim 60 procent zo’n nieuwe Aldi niet ziet zitten. Wel worden er verschillende redenen gegeven. “Brummen heeft al genoeg supermarkten. Een nieuwe bouwen is niet nodig. Laat de Aldi lekker zitten waar deze nu zit”, vertelt Alfons. 

Kom je uit Brummen, en wil je je mening delen over de plannen? We zijn benieuwd! Mail naar reageren@lgld.nl.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.