Archieffoto.

Geen treinen in de regio (en de rest van het land)

  •  Grote staking
  •   18 maart 2019 - 05:10
  •  

REGIO - Er rijden een groot deel van de ochtend geen treinen in de regio, en ook niet in de rest van het land. Dit komt door de staking van de NS. 

De NS staakt tussen 06.00 uur tot 07.06 uur. Deze 66 minuten staan symbool voor de pensioenleeftijd van 66 jaar die ze graag willen. Voordat de staking begint rijden er geen treinen. Normaliter komt het treinverkeer in onze regio vanaf 05.30 uur op gang. 

Grote staking

Na de staking kan het nog ongeveer anderhalf uur duren voordat de eerste treinen weer rijden. “De omvang van de staking is zo groot, dat het voor het opstarten van de dienstregeling beter is te wachten tot de actie is afgelopen”, zegt woordvoerder Erik Kroeze van NS. "We kunnen het dan gecontroleerd en beheersbaar doen en het is ook duidelijker voor de reiziger. We verwachten over de hele dag nog wel hinder, maar het is van wezenlijk belang dat we de treinen goed opstarten. En dat kan soms wel even duren."

Eerste treinen

Nergens zullen om 07.06 uur de eerste treinen vertrekken. Eerst moet worden geregeld dat zowel personeel als materieel overal op het punt van vertrek komt. Zo zullen er bij het opstarten van de dienstregeling treinen van rangeerterreinen of onderhoudslocaties moeten komen.

Het advies is om de hele ochtend de reisplanner te gebruiken. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.