College Zutphen geeft groen licht voor windmolens IJsselwind
Omwonenden protesteren al tijden.

College Zutphen geeft groen licht voor windmolens IJsselwind

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor Fort de Pol, waar IJsselwind drie windmolens, ter inzage gelegd. Daarmee geven ze aan het plan voor de windmolens te steunen.

Lees verder onder de video...

Omwonenden, met name in Eefde West, zijn fel tegen de windmolens. Maar voor hun is de strijd nog niet gestreden. Vanaf 21 maart kunnen ze zienswijzes indienen. In september volgt er een bespreking in de gemeenteraad, waarna die ook nog toestemming moet geven.

Klimaat belangrijker

De gemeente heeft eerder ook al intensieve gesprekken gevoerd met de tegenstanders. "De impact is, ervaren door directe omwonenden, erg groot", zegt wethouder Harry Matser. "Toch heeft het college andere belangen zwaarder gewogen."

De drie windturbines leveren samen genoeg electriciteit voor 6750 huishoudens. "Dat belang, kijkend naar de klimaatakkoorden, weegt zwaarder dan dat van de omwonenden."

Als de gemeenteraad ook akkoord gaat met de plannen is er ook nog hoop. Ze kunnen een juridische procedure starten en laten behandelen bij de Raad van State. Als dat niet gebeurd is de verwachting dat in 2022 de windmolens er staan.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.